4.04.2008

Rusya’dan Dünya İçin 2012’de ‘Ölü Yıldız’ Patlama Uyarısı

29 Mart 2008

Sorcha Faal

Rus Bilimler Akademisi Enstitüsü’nden çok garip bir rapor ve ünlü bilim adamı Boris Shustov’ın aktarımı, Dünyamızın son yıkımına yaklaşmış bir ‘ölümcül’ yıldızdan gelen ‘olması yakın tehlikede” olduğunu uyarıyor. Avustralya’nın Herald Sun Haber Servisi tarafından bildirilenler şöyle diyor;

“Dünya’dan sadece 8000 ışık yılı uzakta ışıldayan bir YILDIZ felaketsel bir patlama ile sonuçlanabilecek kendini – yıkım yolunda.

Kozmik sürede bize yakın olan -- istikrarsız yıldız, Sagittarius takımyıldızında WR104 olarak bilinen dönen bir fırıldak sisteminin parçasıdır. Uzmanlar, yıldız patladığı zaman Dünya’ya doğru yıkıcı gamma – ışını radyasyonu demetini gönderebileceğ inden korkuyor.

Bu ‘ölü yıldızın’ daha ayrıntılı incelenmesi şunları ifade ediyor; “WR104 Dünyadan 8000 ışık yılı uzakta yerleşik bir Wolf-Rayet yıldızdır. İkili bir yıldızdır.

Yıldızlar 220 günlük bir yörünge periyoduna sahipler ve etkileşimleri 200 AU uzunluğunda spiral bir “fırıldak” dışarı akış modeli üretiyor. Spiral tozdan oluşuyor. İki büyük yıldızın etkileşmesinden oluşan yıldızsal rüzgarın olduğu bölge tozun oluşması için malzemeyi yeterince sıkıştırır ve sistemin dönüşü spiral – şekilli modele neden olur.

WR 104’ün dönüş ekseni Dünyanın 16° si içinde hizalıdır. Bu, WR 104’ün sonuçta süpernova etkilerinin potansiyel içeriklerine sahip olabilir, çünkü bu patlamalar dönüşsel kutuplarından jetler (fıskiyeler) oluştururlar. WR 104’ün gamma ışını patlaması üretmesi de olasıdır, bu zamanda kesin bir şekilde tahmin etmek mümkün değildir.”

Gezegenimize WR104’ten gelen tehlikelerin tam kapsamı, Dünya’nın astronomi topluluğunun en yüksek seviyelerinde tartışılmaktadır, bu rapor karşılaşabileceğ imiz en afetsel senaryoyu ayrıntılandırıyor ve geçen ay şimdiye dek görülen en büyük kozmik patlamadan alınan tamamlanmış hesaplamalara dayanıyor. AFP Haber Servisinin bildirdikleri:

“NASA şimdiye dek kaydedilen en parlak kozmik patlamayı belirledi – Dünya’dan çıplak gözle görülebilen 7,5 milyon ışık yılı uzaklıkta muazzam bir enerji patlaması, US uzay ajansı bildirdi.

Patlama, Dünyanın kendisinden daha yaşlı olan gamma ışını patlaması, National Aeronautics ve Space Administration' s Swift uydusu tarafından izlendi ve görsel yardım olmadan görülen en uzak mesafedeki nesne rekorunu kırdı.

NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezinden Swift ekip üyesi Stephen Holland “Herhangi başka bilinen nesne veya patlama türü bu kadar uzak mesafede çıplak gözle görülmedi” dedi.

Daha da ilginç olan, bu raporlarda Dünyamızın geçmişte bu tür başka ciddi tehlikeler ile karşı karşıya geldiği hipotezleri bulunuyor ve aslında Amerikan Astronomi Topluluğu dinozorların felaketsel yok oluşundan sorumlu olan şeyin bir asteroid değil bir gamma – ışını patlaması olduğu tartışmalarını işitti.

Ancak, bu raporlar öncelikle Japon bilim adamlarının güneş sistemimizde ‘Gezegen X’ adı verilen 10 uncu bir gezegenin yakın zamanda ‘ortaya çıkışı’ uyarıları ile ilgili yaptıkları hesapların doğru olduğunu ifade ederek bu teorileri yorumluyor. AFP Haber Servisi şöyle bildiriyor:

“Japon Üniversitesi’ndeki bilim adamları, Dünya’nın üçte ikisi büyüklüğünde başka bir gezegenin güneş sisteminin uzak bir yerinde dönmekte olduğuna inandıklarını söyledi. Kobe Üniversitesi’ndeki araştırmacılar bilgisayar simülasyonu kullanarak yaptıkları hesapların, gizemli “X Gezegeni”nin bulunmasının sadece zaman konusu olduğu sonucuna varmalarına neden olduğunu söylediler.

Kobe Üniversitesi profesörü Tadashi Mukai anlattı;“Çok soğuk olması nedeniyle, bu gezegenin yüzeyi buz ile, buzlu amonyak ve metan ile kaplanmış olmalıdır”. Mukai ve araştırmacı Patryk Lykawka’nın çalışması Astronomi Dergisi’nin (ABD) Nisan sayısında yayınlanacak.

“Dünyanın kütlesinin yüzde 30 – 70 ine sahip henüz bilinmeyen, gezegen – sınıfı göksel bir nesnenin güneş sistemimizin dış kenarlarında mevcut olduğu yüksek bir olasılıktır. Eğer araştırma geniş bir ölçekte yapılırsa, gezegen muhtemelen 10 yıldan az bir sürede keşfedilir.”

Ekip, ‘Henüz bulunmadığı için X Gezegeni (Planet X) olarak adlandırılan gezegen uzunca eliptik bir yörüngeye sahip olacaktır ve güneş etrafında bin yılda bir dönecektir’ dedi.

Bu rapor şöyle devam ediyor; WR104’den gelen felaketsel gamma ışını patlamasının önemi, güneş sistemimizin içinde X gezegeninin yörüngesi sırasında artıyor; ve bu X Gezegeninin yörüngesi bu patlamanın büyük şoklarını, Dünyamıza erişen gamma – ışını patlamasının atomaltı parçacıklarını ‘absorbe ederek’ Dünyamız için bir çeşit ‘kalkan’ olmalı; X Gezegeninin kütlesinden geçtikten sonra, Amerikan Nobel ödüllü bilim adamı Richard Feynman tarafından kabul edilen teorilere dayanan karakterinde ‘antimadde’ olacaktır: Feynman antimaddenin zamanda geriye doğru giden madde olduğunu ifade ediyor.

Dünyamızın, kendi bütünlüğünde, bu tür antimadde patlaması ile ‘yıkanma’sının etkileri, şu andaki Dünyamızı şimdiye dek bildiğimiz her şeyin sona ermesine götürecektir ve insanlığı bir kaos zamanına fırlatacaktır.

İnsan varlıklar için böyle bir olay gerçekleşirse, bunların etkisi zihinlerimiz tarafından en çok tutulan neyse ona anında ‘tercüme edilirdi’. En düşük düşüncelere sahip olanlar daha alt boyutlara inerdi, yüksek düşüncelere sahip olanlar yüksek boyutlara itilirdi.

Ayrıca, bu hesaplar, insan varlıkları için yollarını geçmiş zamanlara ve de gelecek zamanlara doğru ‘itebilme’ potansiyelinin var olduğunu gösteriyor.

Ama, bu raporların en ilginç hesapları, eğer böyle bir olay gerçekleşirse, en olası tarihin 2012 yılında olmasıdır. Bu tarih, kadim Maya Takviminin Dünyamızın bu çağın bitişini 21 Aralık 2012’de göreceği uyarısı ile çakışıyor.

© March 29, 2008 EU and US all rights reserved.

http://www.whatdoesitmean.com/index1085.htm
Sorcha Faal
sorchafaal@fastmail.fm

(Ceviri; Saffet)

[Gizemciler Mail Grubundan Alınmıştır]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...