14.01.2008

Dondurucu soğuk rekor kırıyor: -34 derece

Türkiye’yi etkisi altına alan dondurucu soğuk havayla birlikte en düşük sıcaklık rekorları kırılıyor. Amasya’da son 47 yılın en soğuk gecesi yaşandı, sıcaklık Kayseri’de -33 dereceye kadar düşerken, Ardahan’da sıfırın altında 34 derece ölçüldü.

Meteoroloji’nin verdiği bilgiye göre, gece yapılan ölçümlere göre en düşük hava sıcaklıkları Erzurum’da -32, Erzincan’da -19, Kars’ta -31, Ağrı’da -30, Ardahan’da -34 ve Iğdır’da -22 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum’da -14, Erzincan’da -2, Kars’ta -13, Ağrı’da -12, Iğdır’da -4 ve Ardahan’da ise -16 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıklarının, Erzurum’da 6, Erzincan’da 4, Kars’ta 20, Ağrı’da 29, Iğdır’da 2 ve Ardahan’da 17 santimetre olduğu bildirildi.

Kayseri’de hava sıcaklığı gece eksi 33 dereceye kadar düştü. Kayseri’de gece hava sıcaklığı kent merkezinde eksi 23, Erkilet beldesinde eksi 25, Sarız ilçesinde eksi 20, Pınarbaşı ilçesinde eksi 30, Develi ilçesinde eksi 20 ve Tomarza ilçesinde eksi 33 derece olarak ölçüldü.

SON 47 YILIN SOĞUK REKORU
Amasya’da eksi 19 dereceyle son 47 yılın en soğuk gecesi yaşandı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, gece en düşük sıcaklığın eksi 19.7 derece olarak ölçüldüğünü söyledi. “Amasya 1961 yılından bu yana en soğuk kış gecesini yaşadı” diyen Vali Lekesiz, son günlerdeki yağışların yer altı sularının beslenmesi açısından olumlu olduğunu bildirdi.

SU VE KANALİZASYON ŞEBEKELERİ DONDU
Bu arada, bölgede yaşamı olumsuz etkileyen soğuk hava nedeniyle Ardahan’da su ve kanalizasyon şebekelerinin donduğu bildirildi.

Ardahan Belediye Başkan Vekili Zafer Yılmaz, soğuk havanın bölgede yaşamı zorlaştırdığını belirterek, bir çok ev ve iş yerinde şebekelerin donarak zarar gördüğünü kaydetti.

Öte yandan, birçok aracın yakıt deposu da soğuktan dondu. Sürücülerin araçlarını güçlükle çalıştırabildiği gözlendi.

Yetkililer, kar nedeniyle Erzurum’da 10, Iğdır’da 17, Muş’ta 9 ve Tunceli’de 6 olmak üzere toplam 42 köy yolunun kapalı olduğunu
belirterek, yolların ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü aktardı.
[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...