11.12.2008

KATİL DEVLET! ATİNA'DAN DUYURU

Atina' daki Politeknik okul isgalinden duyuru!

6 Aralık 2008 Cumartesi gunu 15 yasinda ki yoldasımız Alexandros Grigoropoulos , Exarchia bolgesindeki bir polis tarafindan gogusunden vurularak sogukkanlılıkla olduruldu.

Cinayetin suc ortagı politikacıların ve gazetecilerin ifadelerinin tersine bu, izole bir olay degil, direnenleri, isyan edenleri, anarsistleri ve otorite karsıtlarını hedefleyen devletin sistematik ve organize baskısının bir patlamasıdır. Bu, yenilenen baskı mekanizmalarında, surekli silahlanmada ve artan siddet kullanımında ifadesini bulan, sıfır tolerans politikasıyla ve medyanin iftira propagandasıyla otoriteye karsi savasanları suclu durumuna dusuren devlet terorunun tepe noktasıdır.

Iste bu kosullar, baskının yogunlastırılmasına, toplumsal onayın onceden alınma girisimine ve uniformalı devlet katillerinin silahlandırılmasına zemin hazırlarlar.

Sosyal ve sınıf mucadelesi icindeki insanlara yoneltilen olumcul siddet, insanların teslimiyetini amaclar. Bu da ornek teskil ederek korkunun yayılmasını saglar. Bu, devlet ve patronların tum toplumu hedef alan daha buyuk saldırısının bir parcasıdır. Boylelikle somuru ve baskının daha sert sartları topluma empoze edilebilir. Okul ve universitelerden yuzlerce iscinin guya is kazalarında öldugu ucretli
kolelik zindanlarına, nufusun buyuk bolumunu sarmalayan yoksulluga... Sınır kapılarindaki mayınlar ile gocmenlerin katliamlarından, sayısız
sıgınmacının hapishanelerde ve karakollardaki intiharlarına ..polis ablukasındaki "kaza kursunlarından" yerel direnislerin vahsice bastırılmasına... Demokrasi dislerini gosteriyor!

Alexandros'un oldurulmesinden hemen sonra Atina'nın merkezinde, kendiliginden gosteri ve isyanlar basladı. Politeknik okulu, Ekonomi ve Hukuk fakultesi isgal edildi. Bircok komsu bolgede ve Atina'nın merkezinde devlet ve kapitalizmin hedeflerine saldırıldı. Thessaloniki, Patras, Volos, Chania, Giannena, Komotini ve Girit' teki Heraklion ve daha bir cok sehirde gosteriler ve carpısmalar patlak verdi. Atina'da Patission sokagında, Politeknik ve Ekonomi okulunda carpısmalar butun gece surdu. Politeknik' teki catısmada toplum polisi plastik mermi kullandı.

7 Kasım Pazar gunu binlerce kisi Atina'daki polis merkezine karsı gosteri yaptı. Sehir merkezindeki sokaklarda esi benzeri gorulmemis gerilimdeki catısmalar gece gec saatlere kadar surdu. Bir cok gosterici yaralandı ve bircogu da tutuklandı.

Cumartesi gecesinden beri Politeknik okulunu isgal etmeye devam ediyoruz. Birlikte kavgaya katılan herkese yer acıyoruz. Sehirde bir tane daha kalıcı direnis noktası yaratıyoruz.

Barikatlarda, universite isgallerinde, eylemlerde, toplantılarda Alexandros' un, ama sadece onun degil Michalis Kaltezas ve devlet tarafından oldurulen butun yoldasların anısını yasatıyoruz. Boylelikle kole ve efendilerin, polisin, ordunun, hapishane ve sınırların olmadıgı bir dunya mucadelesini guclendiriyoruz.

Uniformalı katillerin kursunları, eylemcilerin tutuklanması ve dovulmesi, polis guclerinin ortaya koydugu kimyasal gaz savası, korku ve sessizlik yaratmayı becerememekle kalmayacak, insanların devlet terorizmine karsı ozgurluk mucadelesinin cıglıklarını yukseltme, korkuyu terketme, hergun daha fazla devrimin sokaklarında bulusma sebebi olacaktır... Ofkenin tasarak onları bogması icin!!

DEVLET TERORUNE GECİT YOK!!!

CUMARTESİ-PAZAR (7-8 ARALIK) OLAYLARININ TUM TUTUKLULARI

SERBESTBIRAKILSIN!

Butun ulkede devlet katilleriyle carpisan, eylemde bulunan,
universiteleri isgal eden herkese dayanısmacı selamlarımızı
yolluyoruz!

Atina Politeknik Universitesi isgalcileri!


Kaynak : ODTU'nün Sesi

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...