19.12.2008

"The Economist" in Anarşi Korkusu! :)

“The Economist”, belki de dünyadaki kapitalist ideolojinin medyadaki en gerçek temsilci ve sözcüsü, bu blogdan korkuyor. Evet bu doğru; bloglar ve diğer bir sürü yeni teknoloji (the twitter, youtube, vb...) anarşiyi Yunanistan'ın dışına doğru yayma gücüne sahip. Keynesyen seçkinler kulübü için kutsal olan ne varsa onu yıkmayı kendine amaç edinmiş, bir Techno-meme gibi.Şuna bir bakın:

“...Bir anarşist enternasyonal mümkün mü? Bu ay Yunanistan'ı darmadağın eden yeni başlamış ama tutkuyla süren eylemlerin, bir uluslarüstü versiyonu?... [Y]unanistan protestoları'nın arkasındaki psikolojik itki - 15 yaşında bir gencin polis kurşunuyla vurulmasından sonra cisimleşen, bütün iktidara duyulan öfke – bolşevikleri kıskandıracak bir şekilde hemen anında aktarılabilir. Bugün görüntüler (duran ya da hareketli) kelimelerden çok daha hızlı yayılıyor, ve görüntüler doğal olarak dil bariyerlerini yıkıyor. Başta yerel bir Yunanistan olayı olarak başlayan bu protestolara duyulan sempatinin yayılması, asıl küreselleşme karşıtı hareket üzerinde büyük etki bırakır. Hareket şimdiye kadar spontan ama bir ağ şeklinde birbirine bağlı örgütlenme yerine seçilen önemli zamanlarda büyük toplanmalar gerçekleştirdi. Bu metodlar bugün eskimiş görünüyor. İktidarlar, “ağ şeklinde örgütlenmiş anarşinin” tehdit ettiği tek şey değil....”

...Is it possible to imagine an Anarchist International, a trans-national version of the inchoate but impassioned demonstrations that have ravaged Greece this month?...


Economist Dergisindeki yazı : http://www.economist.com/world/international/displaystory.cfm?story_id=12815678

Kaynak : http://isyandan.blogspot.com/2008/12/economist-bizden-korkuyor.html

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...