27.12.2008

Faşist İsrail Devletinden Gazze'de Katliam (slaughter in gaza from to Fascist Israel State)

İsrail, Hamas ile altı aylık ateşkesin bitmesinin ardından Gazze’yi 60 savaş uçağıyla vurdu. 225 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılar sonucu Gazze’deki hastanelerin morglarında yer kalmadı. İsrail kara harekatına girişebileceği sinyalini de verdi.

Hamas ve İsrail arasındaki ateşkesin bitmesinin üzerinden bir hafta sonra İsrail 60 uçakla Gazze’yi vurdu. İsrail, saldırıları Hanuka-Işıklar Bayramı’nın son gününde düzenledi ve operasyonun adını da bayramdan esinlenerek “Dökme Kurşun” koydu. İsrail saldırısına 60 savaş uçağı katıldı ve 100 dolayında Hamas’a ait hedef vuruldu. Gazze kentinde saat 11.30’da Hamas’ın bir karakolunun ve El Rimal’de Hamaslı polislerin tören düzenlendiği El Meştel adlı karargahın vurulması ile başlayan saldırı bir kaç dakika sürdü. Ardından saat 14.00’te ikinci hava saldırısı geldi. Bombardımanlar, akşam ve gece saatlerinde de Gazze Şeridi’nin kuzey, güney ve orta kesimlerindeki hedeflerin vurulmasıyla devam etti. 225 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarda, 120’si ağır olmak üzere 300’den fazla kişi de yaralandı. Ölü sayısının 350’ye yükselmesinden endişe ediliyor.

Savaş uçaklarından Hamas’ın hükümet binalarıyla güvenlik birimlerine yaklaşık 30 füze fırlatıldı. Gazze merkezi, Han Yunus, Beyt Lahya, Refah ve Beyt Hanun bombalandı. Hamas tarafından yapılan açıklamada son olarak bir caminin hedef alındığı ve can kaybı olduğu belirtildi. İsrail, saldırılarına kentin merkeziyle kuzey kesimlerini vurarak devam ediyor.

İsrail’in düzenlediği saldırılarda Gazze’deki bütün güvenlik tesisleri yerle bir oldu. Hedef alınan karakolların birinde yerlerde yatan onlarca üniformalı güvenlik görevlisi cesedinin fotoğraflarını uluslararası haber ajansları dünyaya geçti. Karakolda onlarca güvenlik görevlisinin de yıkılan binaların enkazı altında olduğu bildiriliyor.

İSRAİL CEPTEN UYARDI
İsrail’den gecenin geç saatlerinde Gazzelilere telefonlarla yapılan uyarılarla, evlerinde silah bulunduranların vurulacağı bildirildi. Gece geç saatlerde bir çok Gazzeli’nin cep telefonları aranarak “önemli bir bildiri” ifadesiyle uyarılar yapıldı.

Herhangi bir kaynak belirtilmeyen telefonlarda, Gazze sakinlerinden eğer evlerinde silah ve cephane bulunuyorsa evlerini terk etmeleri istendi ve “Silah varsa evlerinizi boşaltın, çünkü vurulacak” denildi.

Gazzelileri panikleten telefon uyarılarının Arapça yapıldığı ve önceden kaydedilmiş olduğu öğrenildi.

İsrail-Gazze Şeridi sınırında, İsrail ordusuna ait tanklarda da hareketlenme olduğu belirtildi.

MORGLARDA YER KALMADI
Gazze’de yaralılarının çoğunun durumu ağır ve ölü sayısının 350’ye çıkmasından endişe ediliyor. Yaralılardan en az 80’i hastanelere parçalanmış şekilde getirildi. Hastanelerin morglarında yer kalmadı.

Kentte hastaneler yaralılarla dolup taşarken, Mısır’dan Kahire’deki hastanelere yaralı taşımak için acil helikopter göndermesi istendi. Hastanelerde ilaç ve ameliyat gereçleri sıkıntısı çekiliyor.

4 YAŞINDAKİ BİR KIZ ÇOCUĞU DA ÖLDÜ

Gazze’de ekipler halen yıkıntılar altından ölü ve yaralı onlarca kişiyi çıkarmaya çalışıyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik en kanlı operasyonlarından biri olarak değerlendirilen saldırılarda ölenler arasında 4 yaşında bir kız çocuğu ile bir kadın da bulunuyor.

ÇOCUKLAR OKULDAN ÇIKIYORDU
Görgü tanıkları, ilk saldırının Gazze’de çocukların okuldan çıktığı sırada düzenlendiğini belirtiyor. Dumanların yükseldiği Gazze kentinde sirenlerin çaldığı ve annelerin çocuklarını aradığı bildiriliyor.

[Ntvmsnbc]

2 yorum:

Adsız dedi ki...

filistinli kardeşlerimizle dualarımız iran israili umarım ortadan kaldırır diğer devletlerin korkudan bi şey yaptığı yok yürü iran cihad zamanı

Adsız dedi ki...

sasiyorum bu kadar musluman menleketin oratasinda dort tane yahudi neler yapiyor ,acaba suc kimim israil'in mi bizim mi ,bence hepimizin . birlik beraberlik olmadan bu isin altindan kalkamayiz ama nasil olsun ki ,ak partiye bakin irana bakin suriye ,lubnan,misir helede gormemis o kral abdullah ismine bile layik degil gorgusuz hepsi bi turku tutturmus gidiyo yaziklar olsun nerde o osmanli ahhh ah ,gordugum manzaradan utaniyorum ne diyim hepinize lanet olsun sunuda katmak isterim helal olsun yahudilere adamlar hic korkmadan o kadar islam ulkesinin arasinda neler yapiyor ,yapar bize bak iki kurtun hakkindan gelemiyoruz allah o kardeslerime yardim etsin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...