11.09.2008

Japonya ve Endonezya’da şiddetli deprem

Endonezya ve Japonya’da art arda iki ayrı şiddetli deprem meydana geldi. Her iki ülkede de tsunami alarmı verildi.

Endonezya Metoroloji Ajansı’nın açıklamasına göre doğudaki Molucca adalarını vuran deprem TSİ 03:00’de, 7,6 büyüklüğünde oldu. Depremin merkezinin denizde olduğu kaydedildi. Amerikan Deprem Araştırma Merkezi ise depremin şiddetini 6.6 olarak açıkladı.

Depremin ardından verilen tsunami alarmı yaklaşık 1 saat sonra kaldırıldı.

JAPONYA 7,2 İLE SARSILDI
7,2 büyüklüğündeki bir deprem de Japonya’da meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansının açıklamasına göre yerel saatle 09.21’de (TSİ 03.21) meydana gelen depremden sonra tsunami alarmı verildi. Japon yetkiller doğu kıyılarında 50 santimetrelik tsunami beklediklerini açıkladı. Ancak depremden 35 dakika sonra vuran dalgalar 10 santimetrede kaldı.

Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Depremin merkezinin Hokkaido adasının açıkları olduğu belirtildi. NHK televizyonu Hokkaido’dan görüntülere yer verdi, bu görüntülerde, binalarda belirli bir hasar göze çarpmadı.

[Ntvmsnbc]

Japonya'da Mini Tsunami
Endonezya ve Japonya'da peş peşe şiddetli iki deprem oldu. Depremden 35 dakika sonra dalgalar kıyıya vurdu.

Endonezya ve Japonya'da art arda iki ayrı güçlü deprem meydana geldi. Richter ölçeğine göre 7 şiddetindeki bir deprem de Japonya'da meydana geldi.

Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adası açıklarında deniz tabanında meydana gelen depremden sonra sahile çok küçük çaplı tsunami dalgaları vurdu.

7 büyüklüğündeki depremden sonra 50 santimetre yüksekliğinde dalgaların vurabileceği ve halkın sahilden uzak durması yönünde uyarı yapıldı ancak, depremden 35 dakika sonra vuran dalgalar 10 santimetrede kaldı.

Depremin merkezinin Hokkaido adasının açıkları olduğu belirtildi. NHK televizyonu Hokkaido'dan görüntülere yer verdi, bu görüntülerde, binalarda belirli bir hasar göze çarpmadı.

ENDONEZYA'DA DEPREM

Endonezya Metoroloja Ajansının açıklamasına göre doğudaki Molucca adalarını vuran deprem TSİ 03:00'de, 7,6 büyüklüğünde oldu. Depremin merkezinin denizde olduğu ve Molucca'daki Ternate kentinin 120 kilometre uzağında olduğu kaydedildi. Depremin ardından verilen tsunami alarmı yaklaşık 1 saat sonra kaldırıldı.

[İnternet Haber]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...