17.09.2008

15 dakikalık yağmur Bursa’da hayatı durdurdu


Bursa’da 15 dakika yağan sağanak metrekareye 17,6 kilogram yağış bıraktı, şehirde hayat durdu. Kırklareli’nde sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. Çanakkale’de yağış ve dolu yaşamı olumsuz etkiledi.

BURSA/ÇANAKKALE/KIRKLARELİ - Yağış nedeniyle Gelibolu Eşref Bitlis İlköğretim Okulunun bahçe duvarının bir kısmı çöktü. Kuvvetli rüzgar Gelibolu Devlet Hastanesinin önündeki bir ağacı da yıktı.

Bursa’da, saatteki hızı 71 kilometreye ulaşan fırtına eşliğinde etkili olan yağan sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı, bazı caddelerde trafik tamamen durdu, elektrik kesintileri yaşandı.

Saat 16.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 15 dakika süreyle etkili olan sağanak yağış ve fırtına yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kentte, saatte 71 kilometre hızla esen fırtına eşliğinde yağan sağanağın ardından metre kareye 17,6 kilogram yağış düştü.

Kentin ana arterlerinde biriken sular nedeniyle bazı caddelerde trafik uzun süre tamamen durdu. Çekirge Caddesi’nin Kültürpark Yağcılar kapısı ile Stadyum Kavşağı arasında kalan bölümde yarım metre yüksekliğinde su birikti. Trafiğin durduğu caddede çok sayıda ev ve iş yerlerinin alt katlarını su bastı.

Bursa-Ankara ve Bursa-İzmir kara yolu üzerindeki bazı alt geçitlerde su birikmesi nedeniyle trafik akışı durdu. Şiddetli fırtına yüzünden bir okulun çatısı uçtu.

İZNİK’TE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
Bursa’nın İznik ilçesinde de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Yaklaşık yarım saat süren dolu, ilçe merkezinde su baskınlarına, tarım alanlarında da önemli zarara yol açtı.

KIRKLARELİ’NDE EVLERİ SU BASTI
Kırklareli’nde yağan şiddetli sağanak yağış nedeniyle Doğu ve Akalar mahallelerindeki bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı. İtfaiye ekipleri, ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye ederken, bazı vatandaşlar da kendi imkanlarıyla suyu boşaltmaya çalıştı.

ÇANAKKALE’DE ETKİLİ YAĞIŞ
Çanakkale’de de kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak nedeniyle yaklaşık 2,5 saatte metrekareye 6 kilogram yağış düştü.

Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde yağmurla birlikte dolu yağışı da etkili oldu. Yağış nedeniyle Gelibolu Eşref Bitlis İlköğretim Okulunun bahçe duvarının bir kısmı çöktü. Kuvvetli rüzgar Gelibolu Devlet Hastanesinin önündeki bir ağacı da yıktı.

AKÇAKOCA’DA ELEKTRİKLER KESİLDİ
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde etkili olan sağanak yağış, dolu ve fırtına, su baskınlarına neden oldu. Yaklaşık 20 dakika devam eden yağış sonrası ilçe merkezinde elektrikler kesildi. Fırtına nedeniyle sahil bölgesindeki bazı çınar ağaçları da devrildi.

[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...