6.12.2007

Risk altındaki Rizelileri kurtarma projesi

Rize’de intiharların artması üzerine yoksulluk, şiddet, tutukluluk, sakatlık, yalnızlık gibi ‘sosyal risk’ altındaki ailelerin belirlenmesi kararı alındı. Şehirde öğretmenlerin, köylerde imamların yapacağı anket sonucu, ailelere yardım yapılacak.
RİZE - Rize Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Zeki Karataş, geçen yıl kentte yaşanan 4 intihar, 152 intihar girişiminin araştırılması amacıyla Başkent Üniversitesi ile bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Karataş, bir süre önce başlattıkları araştırmada Rize’de bazı sosyal riskler saptandığını, bunun üzerine araştırmanın genişleterek Rize’de Sosyal Risk Altında Olanlarla İlgili Hizmet Sunum Sisteminin Geliştirilmesi Projesi’ne dönüştürüldüğünü anlattı.
Proje kapsamında il genelinde nüfusa orantılı olarak rastgele seçilecek mahalle ve köylerde toplam 3 bin 600 haneye yönelik anket düzenleneceğini anlatan Karataş, yapılacak çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:
“Ankette hane halkının karşı karşıya kaldığı sosyal riskler, bunlarla başa çıkmada verilen kamu hizmetlerinden bilgi sahibi olunup olunmaması, bu hizmetlerin kullanılıp kullanılmadığı gibi sorulara cevap aranacak. Kısa bir süre içinde başlamayı düşündüğümüz anketi mahallelerde öğretmenler, köylerde ise imamlar aracılığıyla yapmayı planlıyoruz. Bu görüşmelerden elde edilecek veriler daha sonra Başkent Üniversitesi görevlilerince bilimsel açıdan değerlendirilecek.”
devamı [NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...