11.12.2007

En uzun boynuzlu keçi avlandı

Antalya'nın Akseki ilçesinde ABD'li bir avcı, 147 santimetre boynuzu olan yabankeçisini av için öldürdü

ABD'li avcı Henry Davidian (46), Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Kuyucak beldesindeki avlakta, 147 santimetre boynuzu olan bir yabankeçisi avladı. Rekorun 2002'de 140.5 santimetre boynuz uzunluğundaki yaban keçisini avlayan Türk avcı Ömer Boravalı'ya ait olduğunu belirten uzmanlar, avı tescil ettirmesi halinde rekorun Davidian'a geçebileceğini söyledi.

Rekor Türk avcıda
Doğa Koruma ve Milli Parklar Akseki Mühendisliği yetkilileri, 12 yaşında olduğu tahmin edilen 90 kilogram ağırlığındaki yabankeçisinin dünya rekoru sayılabilecek boynuz uzunluğuna sahip olduğunu söyledi. Daha önce 1971 yılında İran'da avladığı yabankeçisiyle dünya rekorunu elinde bulunduran ABD'li avcı Robert Richards'ın rekoru, 2002 yılında Silifke'deki Hisardağı Gedikdağı Yaban Hayatı Geliştirme sahasında 140.5 santimetre boynuz uzunluğundaki yabankeçisini avlayan Türk avcı Ömer Boravalı tarafından kırılmıştı.

'Kazanç sistemi yanlış'
Av ve Yaban Hayatı Vakfı İkinci Başkanı, Milliyet yazarı Süha Umar ise bu konuda şunları söyledi:
"Yapılan avcılık yasa ve düzenlemelere bakıldığında doğru gibi gözükmekte. Ancak Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 'durumu ne olursa olsun av hayvanlarının yerli ve yabancı kişilere para karşılığı öldürtülerek bundan kazanç elde edilmesi' anlayışı yanlış. Bu anlayış, çok değerli yaban hayatı türlerinin yok olmasına yol açacaktır."

[Milliyet]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...