6.12.2007

Karabük’te hava kirliliği tehlike sınırını aştı

Karabük’te hava kirliliğinin tehlike sınırını aşması üzerine, belediye hoparlöründen kalp ve astım hastası olanlarla yaşlı ve çocukların sokağa çıkmamaları uyarısı yapılıyor.

KARABÜK - Karabük Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık, kükürtdioksit içeren gazların alçalarak dağılmaması durumunun kentte şiddetli yaşandığını, fabrika bacaları ve kaloriferler ile araçların egzozlarından çıkan gazların da hava tabakası içinde birikerek kirliliğe yol açtığını söyledi.

Kentin, dağlar arasındaki konumunun kirliliğin yüksek oranda hissedilmesine neden olduğunu belirten Işık, şunları kaydetti:“

Son zamanlarda yağışın olmaması hava kirliliğini artırdı. Yaptığımız ölçümlerde kükürtdioksit oranının tehlike sınırını aşması nedeniyle sanayi kuruluşları yetkililerine ve vatandaşlara uyarılarda bulunuyoruz. Özel ve kamu kurumlarındaki yakıt tüketiminin düşürülmesini istedik. Hava kalitesi tekrar normal değerlerine dönünceye kadar kalp ve solunum hastalığı olan kişiler ile yaşlılar ve çocukların evlerinde kalmalarında yarar vardır.”

Belediye hoparlöründen yapılan uyarının ardından, bazı vatandaşların yüzlerini bez maskelerle örterek kirlilikten etkilenmemeye çalıştığı görüldü.

Kentte artan hava kirliliği nedeniyle İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ’nin yanı sıra haddehaneler ve diğer sanayi kuruluşlarından üretimlerini azaltmalarını, site ve apartman yöneticilerinden de kaloriferlere yükleme yapılmamasını istedi.

[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...