3.05.2011

FBI hayvanseverin peşinde

Bin Ladin öldürülmesinin ardından FBI’ın "en çok aranan teröristler" listesinde hayvan hakları savunucusu Daniel Andreas San Diego ikinci sıraya yükseldi.


Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), El Kaide lideri Usame bin Ladin'in dünkü operasyonda öldürülmesinin ardından "en çok aranan teröristler" listesini yeniledi. FBI'ın internet sitesinde Bin Ladin'in üstünün çizilmesiyle birinci sıraya Adem Yahya Gadahn yükselirken, ikinci sıraya da ilginç bir isim yükseldi: Daniel Andreas San Diego.

San Diego, FBI'ın 'en çok aranan teröristler' listesine giren ilk Amerikalı, çevreci, hayvan hakları koruyucusu ve yerel 'teröristi' olarak göze çarpıyor. 33 yaşındaki San Diego 2003 yılında California'da karıştığı 2 ofis binasının bombalanması ve Emeryville'de bulunan bioteknoloji şirketi Chiron Corporation'da patlayan 2 bomba nedeniyle aranıyor.

Yakalayana 250 bin dolar ödül!
FBI'ın kellesine 250 bin dolar ödül koyduğu San Diego 2009 yılında listeye girdi. Bilgisayar ağı uzmanı, vejetaryen olan SAn Diego hiçbir hayvansal ürün kullanmamasıyla biliniyor. FBI SAn Diego için şu uyarılarda bulunuyor: "İyi derecede yelken kullanır. Uluslararası seyahat eder. Gözlük takar. Yanında silah taşır."

Farklı Haber

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...