8.09.2009

Marmara'da Sel

İstanbul’daki sağanak yağmur, Silivri ve Çatalca’da büyük bir yıkıma neden oldu. Birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Arabalar yollarda sürüklendi, tekneler karaya çıktı. Selde 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 çocuk kayboldu.

Marmara'da etkili olan sağanak yağmur, İstanbul'u da vurdu.

Dün geceden itibaren yağan sağanak yağmur Silivri'de yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış, ilçeye bağlı Merkez Mahallesi, Kumburgaz, Yeni Mahalle, Selimpaşa, Denizkent, Başkent, Basınkent, Koyukent ve Kıyıkent sitelerini etkiledi.

Evlerini su basan bazı vatandaşlar kendi imkanları ile suyu tahliye etmeye çalışırken, bazıları da sel tehlikesine karşı eşyalarını kamyonlara yükleyerek evlerini boşalttı.

Selimpaşa TEM Otoyolu bağlantı yolunun en çukur bölümü, şiddetli yağış nedeniyle yakınından çeken derenin taşması sonucu sular altında kaldı.
Haberin devamı ↓reklam

Yolun bir bölümü çökerken, derenin taşmasıyla oluşan sel suları yolun karşı tarafında bulunan evlere doğru aktı ve evleri yer yer bir metreye varan sularla doldurdu.

HELİKOPTERLER AĞAÇLARDAN KURTARDI

Evlerinde mahsur kalan vatandaşlardan bazıları balkon ve çatılara çıkarak, bazıları da ağaçlara tırmanarak sel sularından korunmaya çalıştı.

Bölgede mahsur kalan yüzlerce kişinin kurtarılması için yoğun bir çalışma yapılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve 1. Ordu Komutanlığı'na bağlı birer helikopter de mahsur kalan vatandaşları çatılardan, balkonlardan ve ağaçlardan kurtardı.

Evlerinde mahsur kalanları kurtarmak için İstanbul İtfaiyesi ve Silivri Belediyesi'ne bağlı ekiplerce de çalışmalar yürütülüyor. Sivil Savunma ekipleri de evlerinde mahsur kalanları botlarla kurtarıyor.

Görgü tanıkları, denizle sel sularının birleşmesi sonucu 20-30 metre genişliğindeki kumsalın da sular altında kaldığını, çok sayıda aracın da sel sularıyla denize sürüklendiğini kaydetti.

Bu arada, arama çalışmaları sırasında kaybolan bir kişinin cesedine ulaşıldı. Bir çocuğun da kaybolduğu belirtildi.

Bölgede E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu, geliş ve gidiş olmak üzere bir süre trafiğe kapandı.

ÇATALCA'DA HASTANEYİ SU BASTI
Kuvvetli yağış Çatalca'da da etkili oldu. Ferhatpaşa Mahallesi, Kaleiçi Mahallesi, Elbasan Köyü, Muratbey Belediyesi, Gökçeali Köyü, Subaşı Köyü, İzzettin Köyü ve İnceğiz Köyü yağmurdan etkilendi.

Çatalca Devlet Hastanesi'nin bazı polikliniklerini su basarken, önündeki yollarda da su göletleri oluştu.

Çatalca merkezindeki Seyfi Demirsoy Caddesi'nde bazı evler su baskınından zarar gördü, bazı araçlarda da hasar oluştu.

Çatalca'ya bağlı Gökçeali Köyü'nde sular altında kalan bir köprü kullanılamaz hale geldi.

Silivri ve Çatalca'daki sel bölgesinde itfaiye 170 personel, 47 araç, 24 bot, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 65 personel, 33 araç, İSKİ 51 personel, 29 araç, Belediye Arama Kurtarma Birliği 10 personel, 2 bot ile kurtarma ve tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, çalışmalar sırasında bir jandarma aracı ile 2 iş makinesi sele kapıldı.

Bölgeye gelen dalgıçlar da su altında arama-kurtarma çalışmalarına başladı.

[NTV]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...