21.09.2009

Domuz Gribi Anarşi Yaratabilir!

Birleşmiş Milletler'in domuz giribiyle ilgili son raporu korku yarattı. Rapora göre, zengin ülkeler fakir ülkelere domuz giribi ilacı ve para yardımında bulunmazsa fakir ülkeler isyan edecek ve dünyada anarşi çıkacak!


Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün ortak yaptığı açıklamaya göre fakir ülkelere aşı yardımı yapmak çin yaklaşık 900 milyon pounda ihtiyaç var ve bu yardım geciktiği takdirde hastalığa bağlı kayıplar yüzünden fakir güney ülkelerindeki halk anarşi çıkarabilir.
İngiliz The Guardian Gazetesi’nin Observer ekinde yayımlanan Rajeev Syal imzalı makaleye göre, aşı gönderilmeyen pek çok ülkede milyonlarca kişi H1N1 virüsü yüzünden hayatını kaybedecek, bu ülkelerin zaten çok kötü olan ekonomi ve sağlık sistemleri de çökecek ve kaos başlayacak. 47 sayfalık raporda, “Domuz gribi aynı zamanda insanlık için büyük bir imtihan olacak” deniliyor ve tüm hükümetlerin ortak bir savunma politikası geliştirerek, fonları paylaşarak domuz gribinden halklarını korumaları öneriliyor. Rapora göre Küba, Bolivya, Kongo, Bengladeş, Kuzey Kore gibi ülkeler tehdit altında. (The Guardian)

[Radikal]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...