9.09.2009

İstanbul'da sel felaketi: 23 ölü

Dün Trakya'yı esir alan ve 7 cana mal olan felaket bugün İstanbul'u vurdu. Marmara Bölgesi, 17 Ağustos depreminden beri ilk kez bu boyutta bir felaket yaşıyor. Pameks Tekstil Fabrikası'na servisle gelen 7 kadın çalışan bir anda sele kapıldı. İkitelli TIR parkında uyuyan 6 şoför uykularında can verdi. İkitelli ve Halkalı'da 7 ceset bulundu. Dün de Çatalca ve Silivri'de 3 kişi hayatını kaybetmişti. İki günde 30 can alan felaket havalimanına ulaşımı felç etti. 8 kişi ise kayıp... İkitelli'de araçlarında mahsur kalanlar hala kurtarılmaya çalışılıyor...

20 KİŞİ BURADA ÖLDÜ

İKİTELLİ'DE SEL FELAKETİ

SÜRÜCÜLER KURTARILMAYI BEKLİYOR

ARAÇLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI / VİDEO


Pazar günü yapılan sel alarmına rağmen dün Silivri'yi vuran yağmur bugün etkisini İstanbul'da gösterdi. Trakya'da 7 cana mal olan sel, şu ana kadar İstanbul'da 23 kişinin ölümüne neden oldu. 8 kişi ise kayıp....

SERVİSTEN ÇIKAMADILAR

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada bir kişinin sel sularında öldüğü belirtilirken, Halkalı Pameks Tekstil'e servis aracıyla gelen işçilerden 7 kişi araç içinde sel sularında boğuldu.

ŞOFÖRLERİ UYKUDA YAKALADI

İkitelli TIR garajında araçlarında uyuyan tır şoförlerinden 6 kişinin boğularak öldüğü 50 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı belirtiliyor. Halkalı'da bir başka tekstil firmasında ise 2 kişinin cesedine ulaşılırken, İkitelli ve Halkalı 5 ceset sudan çıkarıldı. Dün de Silivri ve Çatalca'da 3 kişi sel sularına kapılarak yaşamını yitirmişti.

Bu sabah başta İkitelli Basın Express yolu olmak üzere, Arnavutköy, Sultangazi, Bağcılar, Eyüp, Esenler, Bahçelievler, Başakşehir, Büyükçekmece ilçelerinde su baskınları ve sele neden oldu. Ayamama Deresi, Tavukçu Deresi, Papaz Dereleri taştı.

Son yılların en büyük yağışını alan bölgeye saatte metrekareye 90 kilogram olarak ölçüldü. Eylül ayı ortalaması 45 kg iken, Çarşamba sabahı İkitelli bölgesine 1 saatte 90 kg yağış düştü.

AYAMAMA DERESİ TAŞTI YÜZLERCE İŞYERİ VE ARAÇ SU ALTINDA

Silivri’de başlayan ve sel baskınlarına neden olan yağış bu kez İstanbul’u vurdu. İstanbul’da İkitelli, Güneşli, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, gibi semtlerde yüzlerce ev ve işyeri taşan derelerin getirdiği suların altında kaldı. İkitelli Basın Ekspres Yolu Ayamama Deresi’nin taşmasıyla işe giden servis ve belediye otobüsleriyle özel araçları sular altında bıraktı. Araçların ve otobüslerin üzerlerinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmayı beklerken, İstanbul’un çeşitli semtlerinden binlerce vatandaş itfaiyeden su baskınları için yardım istedi.

[Hürriyet]

At least 23 people have been killed and a number of others are missing after flash floods in north-west Turkey.

The flooding struck districts in and around Turkey's largest city of Istanbul, swamping houses and roads.

Cars were swept away and some drivers were trapped inside their vehicles. TV pictures showed roads near Istanbul's main airport submerged by deep water.

The flooding was caused by two days of torrential rainfall - the worst in 80 years.

'Disaster'

As waters rose, police and military helicopters rescued people from rooftops in Istanbul and its suburbs. Boats were also deployed to move stranded people to safety.

My friend got stuck in the truck after the water rose all at once. The vehicle stopped working after filling with water. We rescued him with a winch
Kamil Coskun, Istanbul resident

The worst flooding was in low-lying areas in the western (European) part of the city straddling the Bosphorus Strait, which divides Europe from Asia.

Istanbul's Deputy Governor Hikmet Cakmak described the scene in the Ikitelli district as a "disaster", Turkish media report.

"My friend got stuck in the truck after the water rose all at once. The vehicle stopped working after filling with water. We rescued him with a winch," resident Kamil Coskun told Reuters in Ikitelli.

Roads, homes and farming land were submerged in nearby towns and at least two bridges collapsed.

"We are saddened by the loss of lives. There are still some people missing and we are searching for them," Turkish Procurement Minister Mustafa Demir was quoted as saying by the Associated Press.

The flooding was caused by torrential rainfall that has been lashing the area since Monday. It has been reported in Turkey that one area received 24cm (10in) of rain in just two hours.

More rain is forecast for north-western Turkey in the coming days.

BBC correspondent David O'Byrne, in Istanbul, said he was kept awake for two hours during the night by "thunder and lightning and very heavy rain".

But he said that the centre has not really been affected by flooding.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...