14.11.2011

Van 5.2'yle sallandı

Merkez üssü olan Mollakasım köyü olan artçı deprem, ilk belirlemelere göre can kaybına yol açmadı.

Van'da saat 00.08 sıralarında merkez üssü Mollakasım köyü olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Doğan Kalafat, sarsıntının 7.2'lik ana depremin artçısı olduğunu belirterek, "Bu, 5.6 gibi bir deprem değil, bir artçı ve zaman zaman bu tür büyüklüklerde depremler olabiliyor'' açıklamasında bulundu.

Mollakasım köyün muhtarı Sülhettin Cinkılıç, ilk deprem sonrası evlerde büyük hasar olduğu için köy halkının zaten çadırlarda kaldığını belirtirken, Van merkezde de herhangi bir yıkım tespit edilmedi.

Mollakasım köyün muhtarı Sülhettin Cinkılıç, ''Depremi çok şiddetli hissettik. Köylü olarak hepimiz çadırlarda kalıyorduk. Depremle birlikte kendimizi dışarı attık. Köy dağınık olduğu için evlerde hasar olup olmadığını bilmiyorum. Henüz net bilgi almadım. Havalar soğuk olması sebebiyle sarsıntının ardında çadırlarımıza geri döndük'' dedi.

Bu arada, Van kriz merkezinden 5 araçla ilin merkezini dolaşan sivil savunma ekiplerinin açıklamasına göre, deprem kentte yıkıma yol açmadı.  

PANİK YAŞANDI

Van merkezdeki vatandaşlar ise deprem nedeniyle panik yaşandı. Depremin ardından bulundukları mekanlardan dışarı çıkan vatandaşlar, panik halinde akrabalarının bulunduğu noktalara doğru gittiler.

Deprem sırasında evinde bulunan Ahmet Kaya, depremin ardından evlerine ilk kez girdiklerini belirterek, ''çok korktuk, çadırda kalıyorduk eve ilk girdik hemen de deprem oldu. Allah kimseye göstermesin'' dedi.

Van'da dün hasta kabulüne başlayan ilk hastane olan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan hasta ve yakınları, yaşadıkları sarsıntının ardından dışarı çıkarak otoparkta bulunan araçlarına geçti.

[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...