2.12.2009

Domuz Gribi ile Kuş Gribi Virüsü Birleşti mi?

Daha domuz giribi haberleri bitmeden Rusya'dan yeni bir bilgi geldi. Domuz gribi ve kuş gribi karıştı, yeni virüs oluştu.

Rus doktorlar domuz gribi ile kuş gribi karışımı yeni bir virüsün ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.Yeni virüs hızla yayılacak ve daha çok ölümlere neden olacak.

Rusya Halk Sağlığı Dairesi (Rospotrebnadzor) Başkanı Gennadi Onişenko basına yaptığı açıklamada, domuz gribi virüsü ile kuş gribi virüsünün karışımından oluşan yeni bir virüsün ortaya çıkma tehlikesinin bulunduğunu iddia etti. Onişenko, Rospotrebnadzor'un konuyu yakından takip ettiğini kaydetti.

Dünya genelinde yaklaşık yarım milyon insana bulaşmış olan ve 7 bin 800 insanın ölümüne yol açan domuz gribinin H1N1 virüsü, mevsimsel grip ve kuş gribi ile birleşerek daha güçlü bir virüse dönüşeceği illeri sürülüyor.

H5N1 kuş gribi ve H1N1 virüslerin birleşimi dev bir melez haline gelebileceğini belirten uzmanlar, bu virüsün öncekinden daha yüksek ölüm oranlarına ve salgınlara yol açabileceği uyarsında bulunuyor. Mutasyona uğrayan yeni virüs türü insanlar arasında çok daha hızlı yayılacak.

Virüsün mutasyona uğradığı konusunda çıkan bilgilerin ardından domuz gribinin tedavisi için kullanılan Tamiflu'nun de virüse yönelik etkisiz olduğu duyuruldu. AFP'ye açıklamada bulunan uzmanlar, mutasyona uğrayan virüsün bazı durumlarda akciğer dokularına saldırı kabiliyetini artırabildiğine dikkat çekti.

[En Son Haber]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...