13.10.2011

ABD'deki işgal eylemleri yayılıyor

New York'ta dördüncü haftasını dolduran "Wall Street'i İşgal" hareketi ABD'nin farklı şehirlerine yayılırken, benzer eylemlerin Avrupa şehirlerinde de planlanmakta olduğu bildirildi.

ABD genelinde yüze yakın şehirde Wall Street İşgalcileri’ne destek eylemi düzenlendi.

 Bu arada Londra'da 15 Ekim tarihinde “Londra Borsası'nı İşgal” adında bir eylem planlanmakta.

Sosyal medya kanallarından yapılan duyurularda St. Paul Katedrali önünde saat 12.00'de yapılacak olan eylem, "şirketlerin aç gözlülüğüne karşı nüfusun yüzde 99'unu oluşturan bizler yeter diyeceğiz ve Londra borsasını işgal edeceğiz" ifadesiyle tanımladı.

Alternatif formatta oynat 15 Ekim tarihi, Yunanistan, İspanya ve Fransa'daki muhalif hareketlerce "Dünya çapında Küresel Eylem Günü" ilan edilmişti.

"Halk bir araya geldiğinde mağlup edilemez" “Wall Street’i İşgal” hareketine destek amacıyla örgütlenen “Boston'u İşgal” isimli grubun, şehir merkezindeki Dewey Meydanı'ndaki dünkü eylemine polis müdahale etti ve yüze yakın eylemciyi göz altına aldı.

Gruptan yapılan açıklamada eylemin düzenleyicilerinin idari yetkililerle temas içinde olmalarına rağmen Boston Emniyeti'nin tehditkar tavrı sebebiyle söz konusu diyalogun sona erdiği belirtildi.

Polis müdahalesi sırasında gruptan "Bu barışçıl bir gösteri" ve "Halk bir araya geldiğinde mağlup edilemez" sloganları atıldı.

Boston belediye başkanı Thomas Menino eylemcilerin birçok talebi konusunda hem fikir olduklarını ancak, şehrin kilitlenmesine müsaade edilemeyeceğini belirtti.

[BBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...