7.02.2010

Antalya ve İzmir'de Fırtına ve Yağmur

İzmir'de, aralıksız süren yağış nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kent genelinde yaşamı olumsuz etkileyen yağmur nedeniyle, Konak, Bornova ve Karşıyaka ilçelerindeki yollarda hem yayalar hem de araçlardaki vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı.

Alsancak'tan Çınarlı'ya giden yolda da su birikintileri nedeniyle bazı araçlar arızalanarak yolda kaldı ve trafiğin akışını da olumsuz etkiledi. Trafik polisi, Şehitler Caddesi'nden Çınarlı'ya çıkan yolda su seviyesinin aşırı yükselmesi nedeniyle yüksek olmayan araçların yola girişini engelledi.

Cadde üzerindeki Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş Arızalar Servisi binasının bahçesi de su altında kaldı.

YAĞIŞ İLÇELERDE DE ETKİLİ OLDU
Akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden sağanak nedeniyle Seferihisar ilçesinde bir dere taştı, 40 ev ve iş yerini su bastı.

Ulamış Mahallesi'nde, Ulamış Barajı'nı besleyen dere, şiddetli yağmur nedeniyle taştı. Mahalledeki bazı ev ve iş yerlerine su doldu.

Seferihisar-Sığacık yolu bir süreliğine trafiğe kapandı. Seferihisar'a bağlı dağ köylerinden Beyler'e ulaşımı sağlayan Beyler Köprüsü'nün büyük bölümü çöktü.

Foça ilçesindeki Kalyoncu Tersanesi yağış nedeniyle su altında kaldı, birçok ev ve iş yerini su bastı.

[NTV]

Antalya’da okullara fırtına tatili

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte ve çevresinde etkili yağış ve kuvvetli fırtına beklendiği, rüzgarın hızının zaman zaman 80-100 kilometrenin üzerine çıkabileceği belirtildi.

Öğrencilerin hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi için İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla bugün ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın ve özel eğitim kurumlarının 1 gün süreyle tatil edildiği, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personelin de 1 gün süreyle idari izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini azaltacağının belirtildiği açıklamada, veliler ile eğitim kurumlarının yöneticilerinin tedbir alması istendi.

Antalya'nın sel, taşkın ve fırtınaya karşı bilinen hassasiyeti de göz önüne alınarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üstün görev ve sorumluluk anlayışı içinde hizmete hazır hale getirildiği belirtildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Öte yandan kentte bu akşam başlaması beklenen şiddetli yağış ve fırtınayla ilgili olarak Antalya Valiliğinde kriz masası oluşturuldu, Büyükşehir Belediyesi de fırtınaya karşı önlem aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, yaptığı yazılı açıklamada, kentte önümüzdeki saatlerde etkili olması beklenen şiddetli yağış ve fırtınaya karşı Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarının seferber edileceğini bildirdi.

Aktekin, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ile bir araya gelerek kentte meydana gelebilecek olumsuzluklarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Başta Valilik olmak üzere, Karayolları ve Devlet Su İşleri gibi diğer kamu kurumlarıyla koordineli çalışacaklarını belirten Aktekin, ''Sosyal belediyecilik anlayışı içinde, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle kent merkezinde tüm ekiplerimizle aktif çalışacağız. Birimlerimizin imkanlarını seferber edeceğiz'' ifadesini kullandı.

Bu arada, Antalya Valiliğinde İl Kriz Yönetim Merkezi toplandı. Toplantıda, dün ve bugün Antalya genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi.

Toplantının ardından 112 Acil Çağrı Merkezi binasında Vali Yardımcısı Mehmet Seyman başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Bütün kamu kurumlarından yetkili birim amirlerinin de kriz merkeziyle koordineli çalıştıklarını belirtildi.

[NTV]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...