7.01.2009

İsrail Saldırıda 3. Aşamayı Görüşecek

İsrail, Gazze'ye saldırının üçüncü aşaması olan kent merkezlerine saldırıyı görüşecek.

İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırısı 12'nci gününe girdi... İsrail'in havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü saldırılarda üçte biri çocuk olmak üzere 650'ye yakın Filistinli öldü.

İsrail ordusu bugünden (07.01.2008) itibaren günün belli saatlerinde bombardımanı durduracağını açıkladı.

Bir yanda bölgede ateşkes sağlanmasına yönelik uluslararası çabalar diğer yanda kadın çocuk dinlemeden Gazze'yi yakıp yıkan İsrail'e giderek artan tepkiler...

Kara saldırılarını başlattıktan sonra Hamas militanlarıyla çatışmalara giren İsrail ordusu, Gazze kenti ve diğer nüfusu yoğun bölgelere henüz ilerlemedi.

İsrail güvenlik kabinesi, Gazze saldırılarının üçüncü aşamasını yani kent merkezlerine saldırı planlarını ele alacak...

İsrail Başbakanı Olmert harekata ilişkin olarak, "Ne kadar kısa sürerse, o kadar iyi. Gazze'yi işgal etmek ya da teröristlerin her birini öldürmek amacıyla yola çıkmadık" açıklamasını yapmıştı.

Küçük bir bölgede bir buçuk milyon Filistinlinin ölüm kalım mücadelesi verdiği Gazze Şeridi'ne bomba yağdıran İsrail, tepkiler üzerine tavrını az da olsa yumuşatıyor.

İsrail yönetimi, Birleşmiş Milletler'in Gazze şeridine insani yardım koridoru açılması önerisini kabul etti. İsrail ordusu sabah saatlerinde, Gazze'deki halkın ihtiyaçlarını karşılaması için bugünden (07.01.2009) itibaren bombardımana 13.00 ile 16.00 arasında ara verileceğini duyurdu.

Bu arada İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik harekata ilişkin kapsamlı görüntüler yayınladı.

Görüntülerde ilk kez kara harekatından bazı bölümlere yer verildi.

İsrail'e karşı direnen Hamas ise kendi görüntülerini yayınladı. İsrail'e sürekli kayıp verdirdiğini öne süren Hamas'ın videosunda bir İsrail askerinin vurulduğu an gösteriliyor.

[TRT]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...