29.01.2009

Antalya’da dalgalar sahildeki genci yuttu


Saatteki hızı 103 kilometreyi bulan fırtınada Konyaaltı sahilinde denizi seyreden Özhan Öz, sürüklenerek denizde kayboldu. 26 yaşındaki gencin cesedi bu sabah kıyıya vurdu.

Antalya’da gece yoğun yağış ve fırtına etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı evleri su bastı, Akdeniz Bulvarı’nın bir kısmında çökme meydana geldi. Fırtınanın etkisini artırdığı saatlerde Konyaaltı sahili çevresinde bulunan ve arkadaşıyla denizi seyrederken sürüklenerek denizde kaybolan 26 yaşındaki Özhan Öz’ün cesedi sabah saatlerinde kıyıya vurdu. Ceset, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kentte gece etkili olan fırtına ve yağış nedeniyle şehir merkezinde, Sarısu ve Liman mahalleri ile merkeze bağlı Hacısekiler köyünde su baskını yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri gece boyunca su baskınları yaşanan evlere müdahale ederken TEDAŞ ekipleri de kopan elektrik tellerinin onarımıyla uğraştı. Şehir merkezinde bazı ağaçlar, otobüs ve reklam panoları devrildi. Konyaaltı sahilindeki Akdeniz Bulvarı’nın Kemer-Antalya yönünde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Antalya’da gece yarısı şiddetini artıran fırtına zaman zaman saatte 103 kilometre hıza ulaştı, metrekareye 27 kilogram yağış düştü.

[Ntvmsnbc]

HALATI KOPAN GEMİ KARAYA OTURDU
Antalya açıklarında demirli bulunan İngiliz bandıralı ‘Elisa Z King Stown’ adlı kuruyük gemisinin şiddetli fırınada halatları koptu. Gemi, balıkçı teknelerinin bulunduğu Balıkçı Barınağı'na sürüklendi. Limandaki diğer gemilerin de tehlikeye girmesi nedeniyle gemi personeli güvenlik tedbirleri aldı. Bir kısmı karaya oturan ve hareket edemeyen gemi 3 ayrı römorkörün bir saatlik çalışmasının ardından kurtarıldı.
YOLDA ÇÖKME MEYDANA GELDİ
Konyaaltı sahilindeki Akdeniz Bulvarı'nın Kemer- Antalya yönünde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Sabah yürüyüşüne çıkan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Deniz kenarında bulunan işyerleri hasar gördü.
Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, gece yarısı şiddetini artıran fırtınanın zaman zaman saatte 103 kilometre hıza ulaştığını, metrekareye 27 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Yetkililer, Antalya ve çevresinde bugün de yağış beklendiğini ancak fırtına beklentisi olmadığını kaydetti.

ARAÇLAR SUDA SÜRÜKLENDİ
Aşırı yağışlar sonucu Korkuteli İlçesi'nin 15'inci kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ilçe ile Antalya arasında trafik akışı durdu. Onlarca araç mahsur kalırken, ekiplerin yoğun çabaları sonucu karayolunda ulaşım bir süre sonra kontrollu şekilde sağlanmaya başlandı. Yağışla birlikte yolun dışına kayan araçları itfaiye ekibi kurtardı.
Antalya- Kemer karayolu ise gece yarısı yoğun yağış nedeniyle heyelan riskine karşı 3 saat trafiğe kapatıldı. Antalya’nın Kemer İlçesi girişinde yükselen yağmur sularının oluşturduğu akıntıya kapılan birçok aracın sürüklendiği görüldü. Yol kenarındaki bir akaryakıt istasyonu sular altında kaldı. Tesiste bulunan akaryakıt yüklü tankerler güçlükle bölgeden uzaklaştırıldı.
Dün gece fırtına ve yağış nedeniyle felaket gecesi yaşayan Antalya'da bugün ise güneşli bir havada uyanan Antalyalılar, sokaklardaki fırtına izlerinin fotoğraflarını çekti.

[Radikal]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...