14.09.2011

Fransa’da radyoaktif patlama

Fransa'nın güneyinde Gard bölgesinde bulunan Marcoule nükleer tesisinde patlama meydana geldi. Olayda bir kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

 Avrupa'da nükleer santrallerle ilgili korkutan bir gelişme yaşandı. Fransa’nın güneyinde Gard kentinde bulunan Marcoule nükleer tesisinde öğle saatlerinde bir patlama oldu. İlk bilgilere göre; patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Yaralılılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayın ardından tesisin çevresinde güvenlik koridoru oluşturuldu. Yetkililer, patlamanın nükleer sızıntıya yol açmadığını bildirdi.

 'NÜKLEER DEĞİL SANAYİ KAZASI' 

Yetkililer "kazanın nükleer değil bir sanayi kazası olduğu" ifade etti. Yaralı işçilerin muayenesinde de radyoaktif sızıntı görülmediği bildirildi. Greenpeace çevre örgütüyse "kazayla ilgili olarak bağımsız ve şeffaf bir soruşturma başlatılmasını" talep etti. Patlamanın nedeni henüz netlik kazanmazken, nükleer tesis radyoaktif atıkların yeniden işlendiği bir tesis olarak biliniyor.


 'PATLAMA KONTROL ALTINA ALINDI' 

 Fransız Enerji Güvenlik Kurumu, patlamanın, ''kontrol altına alındığını ve halk sağlığını tehdit edecek bir durumun olmadığını'' açıkladı. Patlama sonucunda ne kimyasal ne de radyoaktif sızıntı olmadığının tekrarlandığı açıklamada, ''tesiste çalışanların olası bir sızıntıya karşı karantina altına alınmalarını veya tahliye edilmelerini gerektirecek bin önlem alınmayacağı'' bildirildi. Bununla birlikte, bölgedeki gazeteciler, jandarmanın, bölgeye giriş ve çıkışları kontrol altında tuttuğunu bildirdi. Sağlık ekiplerinin, yaralı işçilerin üzerinde yaptıkları muayene sonucunda radyoaktif sızıntı görülmediği bildirildi. 50'den fazla nükleer reaktörün bulunduğu ülkede nükleer santrallerin güvenliği tartışılıyordu.

[NTV]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...