21.02.2011

Trablus’ta başbakanlık binası ateşe verildi

Bingazi’de sonra Libya’nın başkenti Trablus’ta da isyancılarla hükümet yanlıları arasında çatışmalar yaşanıyor. Aralarında başbakanlık binasının da olduğu pek çok kamu binası ateşe verildi.

Libya’da geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan ayaklanma tüm ülkeye yayılıyor. Ülkenin ikinci büyük kenti olan ve isyanın merkezi konumundaki Bingazi’de isyancıların kontrolü ele geçirdikleri iddia ediliyor.

İsyan, Bingazi’den sonra başkent Trablus’a da sıçradı. Reuters haber ajansı başbakanlık binasının ve pek çok kamu binasının ateşe verildiğini duyurdu. Görgü tanıkları belediye binasının da yandığını, itfaiyenin yangını söndürmeye çalıştığını belirtti.



AFP haberr ajansı da kentte bulunan televizyon ve radyo binalarının yağmalandığını duyurdu.
Devamı : http://www.ntvmsnbc.com/id/25184654/
...............
Yemen Devlet Başkanı Koltuğunu Bırakmıyor

Şubat ayının ilk günlerinden beri Yemen’de süren eylemlerin temel amacı, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in koltuğunu bırakmasıydı. Ancak Abdullah Salih eylemcilerin bu taleplerini reddetti.

Düzenlediği basın toplantısında, rejimine yönelik yaygın gösterileri kabul edilemez provokatif eylemler olarak nitelediren Salih protestocularla görüşme çağrısını ise yineledi.

Salih, askerlere de "sadece kendilerini savunmaları gerekmesi durumunda" göstericilere ateş açmaları talimatı verdi.

Devamı : http://www.ntvmsnbc.com/id/25184682/
.............

Libya'da isyancılar Türkleri bir hangara kapattı

Kaddafi'ye karşı ayaklanmaların en şiddetli yaşandığı Bingazi'de yaklaşık 3 bin Türk vatandaşı 'Biz kardeşiz' diyen isyancılar tarafından havaalanından alınarak hangar gibi bir yerde bekletiliyor.

Tunus ve Mısır’ın ardından isyan ateşinin en fazla hissedildiği Libya’da, Kaddafi karşıtlarıyla hükümet güçleri arasındaki en sıcak çatışmalar Bingazi’de yaşanıyor. Son olarak muhalifler ile Kaddafi yandaşları dün gece başkent Trablus’ta çatıştı. Türkiye’nin bu ülkedeki vatandaşları ise sıkıntı içinde.
Türklere ait şantiyelerin basıldığı, işçilerin saldırıya uğradığı haberleri gelirken, bir başka sıkıntı da Bingazi havaalanında yaşanıyor. Dün gece havaalanında toplanan yaklaşık 2 bin Türk, isyancılar tarafından buradan alınarak yakınlardaki bir hangara götürüldü. Burada isyancılar tarafından gıda ve battaniye verilen Türkler, Türkiye’den NTV yayınına bağlanan Türk vatandaşları anlattı

Devamı : http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1040668&Date=21.02.2011&CategoryID=81

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...