23.02.2011

İsyan Haritası "Şimdi Sıra Kimde?"


http://cm.ntvmsnbc.com/dl/isyanharitasi2/index.html


Libya hava kuvvetlerine ait bir uçak, pilotların Bingazi'yi bombalama emrini reddederek paraşütle atlamasının ardından düştü.

Libya'nın Kurina gazetesinin internet sitesinde yer alan ve askeri bir kaynağa dayandırılarak verilen haberde, kaptan pilot Attia Abdül Salim el Abdali ve yardımcı pilot Ali Ömer Kaddafi, Bingazi'yi bombalama emri aldı.

Emri yerine getirmeyi reddeden pilotlar, Rus yapımı Sukhoi-22 tipi uçaktan paraşütle atladı. Pilotların uçaktan atlamasının ardından uçak Bingazi yakınlarında düştü.



Öte yandan Isveç Expressen gazetesine göre, Libya'nın istifa eden Adalet Bakanı Mustafa Muhammed Ebud El Celil, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, 1988 yılında 270 kişinin öldüğü Lockerbie bombalı saldırısının emrini verdiğine dair kanıtları olduğunu söyledi.

Mustafa Ebud el Celil, hükümet karşıtı protestoculara uygulanan şiddeti protesto etmek için görevinden istifa etmişti.

NTV


...............

Libya bölündü: Darna'da İslami Emirlik

Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaym, Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileriyle toplantısında yaptığı açıklamada, El Kaide’nin doğudaki Derna’da eski bir Guantanamo tutsağı tarafından yönetilen bir İslami emirlik kurduğunu belirtti.

Kaym, ülkeye yasadışı yollardan giren gazetecilerin, "El Kaide işbirlikçisi ve kanun kaçağı sayılacağını" belirtti.
Kaym, gazetecilere açıklamasında, "Ülkeye yasadışı yollardan giren gazeteciler var. Artık onları El Kaide işbirlikçisi ve kanun kaçağı olarak sayacağız. Güvenliklerinden sorumlu değiliz. Teslim olmazlarsa tutuklanacaklar" dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaym, CNN, El Arabiya ve BBC’nin Arapça yayın yapan kanalından 3 ekibe izin verildiğini, ülkeye yasadışı yollardan giren bir CNN muhabirinin ekibe katılmasının gerektiğini, aksi halde tutuklanacağını söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini de bugün yaptığı açıklamada, "Sirenaik bölgesinde son günlerde Libya’nın doğusunda bir İslami emirlik kurulduğu ve Batılıları kaçırmak istediklerinin açıklandığını" söyledi.

Frattini, "Bu İslami radikalizm bizi endişelendiriyor, çünkü AB’den birkaç yüz kilometre ötede bulunuyor, ancak hiçbir şey yüzlerce masum sivilin ölümünü halkı çıkaramaz" diye konuştu.

Radikal

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...