22.08.2009

Yunanistan Alev Alev

Atina yakınlarındaki Grammatikos ve Marathona bölgelerinde başlayan orman yangınları yerleşim birimlerini tehdit ediyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında dün akşam başlayan çalı yangınının, bugün sert rüzgarların etkisiyle büyüyerek, yerleşim bölgelerini tehdit etmeye başladığı bildirildi.

Atina'nın kuzeydoğusundaki Marathona bölgesindeki yangının kontrol altına alınabilmesi için bölgeye çok sayıda itfaiyeci, 35 söndürme aracı ve 6 yangın söndürme uçağı sevk edildiği açıklandı.

Söndürme çalışmalarının yer yer 6 şiddetine ulaşan rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürülebildiği ve bölgedeki bazı yerleşim birimlerinin boşaltıldığı belirtildi.

Tahliye edilen birkaç konutun yandığı, ayrıca bölgedeki, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için kullanılan ağıllar, ormanlık alanlar, zeytinlik ve seraların da yangından etkilendiği kaydedildi.

Yunan hükümetinin, doğu Atika bölgesi için olağanüstü hal ilan ettiği ve tüm Atika'nın yangın riski yüksek bölge olduğu uyarısı yaptığı açıklandı.

Bu arada, İyon denizindeki Zakintos adasında çıkan 3 ayrı yangının da kontrol altına alınıncaya kadar toplam 300 hektarlık ormanlık alanı yok ettiği kaydedildi.

KUZEY DE YANIYOR
Öte yandan Atina’ın 40 kilometre kuzeyindeki Grammatikos Bölgesi de alevlere teslim oldu.

Yerleşim alanlarının yakınlarına kadar ulaşan ve çok sayıdaki evin hasar görmesine neden olan yangın üç köyü tehdit ediyor.

Alevlere havadan ve karadan müdahale edildi ancak şiddetli rüzgar itfaiye ekiplerinin işini zorlaştırıyor. Yanan alanın onlarca dönümü bulduğu belirtiliyor.

Yunanistan'da 2007 yılında Mora Yarımadası’nda çıkan ve 10 gün boyunca devam eden orman yangınlarında 70'e yakın kişi ölmüştü. Böyle bir facianın yeniden yaşanmasını engellemek için o tarihten beri, ekipler özellikle yaz aylarında alarma geçiriliyor.

[NTV]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...