6.08.2009

Antalya'da zehirli su paniği

Antalya'nın Aksu ilçesindeki bir belde de su şebekesine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından öldürücü miktarda tarım ilacı atıldı.

Antalya'nın Aksu ilçesindeki bir belde de su şebekesine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından öldürücü miktarda tarım ilacı atıldı. İçme suyu şebekesinde yaydığı koku sebebiyle erken fark edilen ilaç sayesinde, 700 hanelik 3 köyde adeta faciadan dönüldü.

Antalya'nın Aksu Belediyesi'nin Karaöz Beldesine bağlı, 3 mahalleye su dağıtan 80 tonluk depoya, dün gece geç saatlerde 8 kilogram olduğu belirtilen tarım ilacı atıldı. Karaöz halkının büyük tedirginlik yaşadığı olayda, bu üç mahalleye şebekeden su verme işlemi durduruldu.

Sabah saatlerinde hanelerdeki içme suyundan gelen koku üzerine depoya incelemelerde bulunan belediye ekipleri depo içinde tarım ilacı kalıntılarını ve boş kutuları buldu. Belediye hoparlöründen yapılan acil anonsla çevrede bulunan ve şebeke içme suyunun verildiği 3 köye 'su içmemeleri ve kullanılmamaları' hakkında uyarılarda bulundu. Sağlık ekipleri ve jandarmanın inceleme başlattığı olayla ilgili olarak, zehrin, kim ya da kimler tarafından şebekeye karıştırıldığı araştırılıyor. Karaöz Belediye Başkanı Abdullah Kök yaptığı açıklamada, "Günde 2 kez depo kontrol ediliyor. Gece kapı kırılarak depoya girilmiş. Musluktan akan sudan gelen koku üzerine denetlememizi erken yaptık. Depoda tarım ilacı kalıntıları ve ormanlık alanda ise boş ilaç kutularını bulduk. Eğer erken fark edilmeseydi 700 hanelik 3 köy zehirlenirdi. Büyük bir felaketten dönüldü" dedi. Hüseyin Aydemir isimli vatandaş ise 2 gündür susuz kaldıklarını ve belediye başkanı ve yetkililerin bir an önce olaya el atması gerektiğini belirtti. Aydemir, "dünden beri evime başka yerlerden su getiriyorum" diye konuştu. Kimsenin herhangi bir sağlık sorunu yaşamayarak faciadan dönülen olayda, jandarma şebekeye tarım ilacı karıştıran kişi ya da kişileri arıyor.

[Sabah]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...