7.04.2009

İtalya'da Deprem Şoku : 207 Ölü 100 Yaralı

İtalya’da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı 207'ye çıktı; 100 kişi de ağır yaralı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

İtalya'da dün sabah meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem sonrası yardım ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için zamana karşı yarışıyor.

Depremde 10 bin binanın hasar gördüğü tahmin ediliyor En az 207 kişinin öldüğü 6,3 büyüklüğündeki depremde 1500 kişi yaralandı, 50 bin kişi evsiz kaldı.

Yardım ekiplerinin şimdiye kadar enkaz altından 100 kişiyi kurtardıkları belirtilirken çalışmalar tüm gece boyunca sürdü.

Depremde yerle bir olan asırlık binaların enkazından yayılan toz bulutu tüm kenti kaplarken gece başlayan yağmur, kurtarma çalışmalarını sekteye uğratıyor.

CAN KAYBI ARTABİLİR
İtalyan Sivil Savunma yetkilileri, çok sayıda binanın hasar gördüğünü, binlerce kişinin evsiz kalabileceğini söylüyor. Can kaybının artmasından da endişe ediliyor.

Başkent Roma'da da yoğun biçimde hissedilen deprem, L'Aquila ve civar beldelerde halkın TSİ 04.30'dan itibaren sokakta beklemesine yol açmıştı.

İtalya parlamentosunun alt kanadının başkanı Gianfranco Fini ise, depremin bazı kentlerin hemen hemen tamamının yıkılmasına neden olduğunu söyledi.

Fotoğraflar için TIKLAYINIZ

[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...