16.03.2007

Süt İçmek Kemik Erimesini Arttırıyor!

Dünyanın en önemli sağlık endüstrilerinden Hipokrat'ın yöneticileri Dr. Brian Clement ve Dr. Anna Maria Gahns Clement'in iddiaları bugüne kadar bildiklerinizi altüst ediyor. Doktorların bilgilerini güncellemediğini söyleyen Brian Clement’in önerileri alışkanlıklarınızı değiştirecek
Dünyanın saygın sağlık enstitülerinden Hipokrat'ın yöneticileri Doktor Brian Clement ve Doktor Anna Maria Clement, sağlıklı ve uzun ömrün ipuçlarını açıkladı. İşte, bugüne kadar bildiğiniz tüm sağlıklı yaşam kurallarını alt üst edecek iddialar...
"Et ve süt ürünlerinin bu kadar fazla tüketilmesinin sebebi, bu ürünleri pazarlayan firmaların başarısı. Öte yandan doktorlar da bilgilerini güncellemiyor. Günümüzde sağlıklı balık kalmadı. Civa içeren bu balıkları yemek yarar değil, zarar getirir. Ayrıca balıklar, çok sayıda paraziti bünyesinde barındırıyor.
SÜT İÇMEK KEMİK ERİMESİNİ ARTIRIR
Dürüstçe yapılan çalışmalar süt ve süt ürünlerinin kemikleri güçlendirmekten çok, zayıflattığını gösteriyor. Kemiklerin güçlü olması için spor ve kasları kuvvetlendirecek ağırlık çalışmaları yapmak gerek. Bu konuda yapılan 86 tane çalışma var. Hepsinde de kemik erimesinin bu ürünleri tüketenlerde daha fazla ortaya çıktığı tespit edildi.
ET YİYENLER AZINLIK

Eksikliğinde hafıza kaybına yol açan B12 vitamininin sadece ette bulunduğu bilgisi yanlış. 250 kişinin üzerinde yapılan bir araştırmada deneklerin yüzde 60'ında B12 eksikliği tespit edildi. Üstelik B12'nin eksik olduğu kişiler en fazla et ve et ürünleri tüketenler. Bu vitamin toprakta var.
Sağlıklı yetiştirilmiş tüm besinlerden alabilirsiniz. Ayrıca, doğal yollarla üretilmiş preperatlarla da karşılanabilir. Fazla et tüketmek vücudumuzdaki bazı hormonları da harekete geçiriyor. Adrenalin hormonunun artması kişiyi agresif yapıyor. Dünyada yapılan araştırmalar nüfusun yüzde 60'ının vejetaryen olduğunu gösteriyor."
50 yıldır et ve süt ürünlerinin sağlığa zararları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Dr. Brian Clement, 'binlerce insanın hayatından bu besinleri çıkardık" diyor. Dr. Brian Clement, sağlıklı ve uzun bir ömür için tavsiyeleri ise şöyle: "Bol enzimli çiğ yiyecekler vücudu onarıcı ve yenileyici özelliklere sahip. Genç kalmak isteyen yeşil sebze ve baklagillerden vazgeçmemeli. Organik yiyecekler yiyebilirsiniz. Bunun dışında meyve ve sebzeleri bir iki dakika suda bekleterek üzerlerindeki kimyasalları yok edebilirsiniz.
STRES İÇİN 5 DAKİKA YETER
Stresle mücadele için günde sadece 5 dakikayı kendinize ayırmanız yeterli. Kendinizi çok kötü hissettiğinizde, sakin bir ortamda 5 dakika dinlenin. Nefes alıp verin. Aksi taktirde alacağınız yanlış kararlarla hem kendinize, hem de çevrenize zarar verebilirsiniz."
BASİT YAŞAMAYI UNUTTUK
Gelişen teknoloji ve hayat tarzı ile birlikte, insanoğlunun çok önemli bir değeri, basit yaşamayı unuttuğuna dikkat çeken Dr. Brian Clement, "gelecekteki sağlık trendi doğala dönmek olacak. Türkiye'de ne kadar çok insan basit yaşamanın derinliğini fark ederse, o kadar çok kadar uzun süre yaşayabilir" diye konuştu.

[BUGÜN]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...