1.10.2009

Filipinler ikinci kasırga tehdidi altında

Filipinler Ketsana kasırgasının yaralarını saramadan ikinci kez kasırga tehdidi altında. Ketsana kasırgasında ölenlerin sayısı ise 380'i buldu.

Filipinler'den sonra Vietnam'ı ve Kamboçya'yı vuran Ketsana kasırgasının, en az 380 kişinin ölümüne yol açtığı bildirildi.

Son yayımlanan sayılar, Filipinler'de 277 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu ülkenin kasırgaya en fazla kurban veren ülke olduğunu gösteriyor.

Filipinli yetkililer, hızı saatte 175 ile 200 kilometre rüzgarlarla ilerleyen Parma adındaki ikinci bir kasırganın cumartesi günü Filipinler'i vurmasından endişe ettiklerini bildirdiler.
Haberin devamı ↓reklam

Ketsana'dan etkilenin kişilerin sayısının da 2,5 milyonu bulduğu belirtiliyor.

Vietnamlı yetkililer, Vietnam'ın orta kesimini salı günü vuran kasırganın bu ülkede 92 kişinin ölümüne ve 19 kişinin kaybolmasına yol açtığını kaydettiler.

Vietnam'ı vurduktan sonra, Kestana akşam saatlerinde Kamboçya'ya geçmişti. Bu ükede kasırga nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti.

Filipinler'i hafta sonu etkisi altına alan Ketsana'nın, ülkede son 40 yıldan beri görülen en şiddetli sağanak yağış ve büyük sel felaketine neden olduğu ifade ediliyor.

[NTV]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...