24.03.2009

Danimarka'da Doğanın İntikamı

Danimarka'da bir sağlık taraması, çevreye verilen zararların insana geri döndüğünü acı bir şekilde ortaya koyuyor. Ülkede pek çok çocuğun vücudunda yüksek miktarda toksik maddenin biriktiği tespit edildi.

Uzmanların kaynağını henüz tam olarak tespit edemediği durumla ilgili olarak, politikacılar ve bilim adamları hükümeti yetersizlikle suçluyor.

Danimarka'da yapılan bir sağlık taraması çok ciddi bir durumu ortaya çıkardı. Test sonuçlarında, birçok çocuğun vücutlarında kaynağı henüz belirlenemeyen toksik madde birikimi olduğu tespit edildi.

Karen Hakkerup adlı kadının 5 yaşındaki kızının vücudunda annesinin tam 4 katı kurşun bulundu. Kurşundan başka, küçük kızda 15 farklı zararlı maddenin daha varolduğu görüldü.

Bu maddelerin küçük kızın vücuduna nereden geldiği henüz bilinmiyor. Anne, hükümeti sorunu araştırmak için yeterli yatırım yapmamakla suçluyor. Küçük kızın gittiği kreşteki anne babaların hepsi endişe içinde.

Çünkü kurşun gibi ağır metaller vücuttan atılamıyor ve kanserojen etkiye sahip. Ülkedeki politikacılar ve uzmanlar ise hükümetin sorunu çözmek için yeterli kaynağı ayırmadığını iddia ediyor.

[TRT]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...